2020 Yılının En Popüler Telefonları

Teknoloji geliştikçe ve toplum da bu gelişmelere ayak uydurdukça telefonlar vazgeçilmez hale geldi ve her yıl satış rekorları kırıyor. Elbette popülerlikleri sadece markalarına bağlı değil. Fiyat ve performans açısından piyasadaki diğer rakiplerine göre öne çıkmaları, kamera kalitesine, şarj depolama kalitesi ve süresine ve birçok dahili özelliğe bağlıdır. Telefon pazarında bu özellikleri sağlayarak pazar liderliğini yakalamak için gerçekten rekabetçi telefonlara ihtiyaç var. 2020 yılının en popüler telefonlarını sizler için derledik. “Satın alınacak akıllı telefon önerileri” başlıklı yazımıza göz atmanızda fayda var.

Oppo A9 2020

6,5 inçlik devasa ekranı ve muhteşem özellikleriyle Oppo A9 2020, listemizde olmayı hak ediyor. Fiyatı ve pil ömrüyle dikkat çeken akıllı telefon, 2020 yılının en popüler telefonları arasında bulunmaz bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Kavisli bir ön ekrana sahip olan telefon, ışığa tepki veren bir dış kalıba sahip. Arka ve yan kısımların plastik olması, bu özellik telefonun ağırlığını azaltarak daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlarken aynı zamanda görünüm açısından da taviz verilmemesini sağlıyor. Arkasında ekran ve koruyucu da bulunan telefon, 720×1600 en boy boyutlarında bir ekran sunuyor. Ekran boyutundan şikayetçi olabilirsiniz ancak Oppo A9 akıllı telefondaki dpi değerleri oldukça yüksek ve bu da daha kaliteli bir görüntü sağlıyor. 5.000 mAh pil ömrü ile sizlere uzun süreli kullanım sağlar. Bu pil performansına hayran kalacağınızdan eminiz. Üstelik telefonda 5 adet kamera bulunuyor. Son nesil akıllı telefonlarda kamera sayısının artma trendi Oppo A9’u da etkilemiş gibi görünüyor. 1 adet ön kamera ve 4 adet arka kamera bulunmaktadır. 4 GB RAM ve 128 GB depolama ise akıllı telefonun diğer özellikleri arasında yer alıyor.


Telefonu bu fiyatlara 2400 TL bandında bulabilirsiniz, fiyat performans açısından iyi bir tercih olabilir.

Huawei P30 Pro

Çinli akıllı telefon üreticisinin akıllı telefon sektöründe derin bir etki bırakmasını sağlayan Huawei P30 Pro, üstün özellikleriyle insanların dikkatini çekiyor. Şaşırtıcı detayları ve tasarımsal açıdan inanılmaz çizgileriyle telefona aşık olmanız muhtemel. 32 megapiksel ön kamerası ve 50x yakınlaştırması bulunan cihazın arka tarafındaki diğer 3 kamerası sırasıyla 40 mp, 20mp ve 8 mp özelliklerine sahip. Bu özellikler sayesinde performans gerektiren tüm işlemlerinizi 6 GB RAM ile taçlandırılan telefonla gerçekleştirebilirsiniz. Ekran boyutu 6,4 inçtir. Tek dezavantajı telefonun ne yazık ki normal standart kulaklık girişinin bulunmaması.

Performans odaklı ve cebinde bir canavar taşımak isteyen kullanıcılar için oldukça iyi bir seçenek olabilir. Akıllı telefon sunduğu özelliklerle fiyatını hak ediyor. Fiyatı 6500 – 7000 TL arasında olan bir telefonu bu fiyatlara satın alabilirsiniz.

Xiaomi Redmi Not 8 Pro

Fiyat performans telefonları liginin liderlerinden biri olan Xiaomi, kullanıcılarını her zaman memnun etmeyi başardı. Xiaomi bu alışkanlığını Redmi Note 8 Pro ile sürdürüyor. 6,53 inçlik ekranıyla video ve internette gezinmede büyük avantaj sağlayan telefonun ekran çözünürlüğü 1080 x 2340. 64 GB dahili hafızasıyla rakiplerine göre daha az depolama hacmi sunan Redmi Note 8 Pro, 4 ile ortalama bir özelliğe sahip. GB Ram’i. 4500 mAh kapasiteli şarj deposu günlük kullanıcılar için oldukça yeterli. Kamera konusunda Redmi Note 8 Pro’nun kendi fiyat aralığında iyi özelliklere sahip olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Ön tarafta 20 megapiksel kamera bulunurken arka tarafta üçlü kamera sistemi görüyoruz.

Fiyat ve performans severlerin mutlaka alınacaklar listesinde yer alması gereken bir telefon olan Redmi Note 8 Pro, ortalama 2700 TL fiyatla alıcılarıyla buluşuyor.

Samsung Galaksi A71

6,7 inçlik Süper Amoled ekranıyla akıllı telefon kullanıcılarını kendine hayran bırakan telefon, tasarım çizgileriyle de dikkat çekmeyi başarıyor. Üst segment akıllı telefonlar liginde yarışan Samsung Galaxy A71, 1080 x 2400 piksel çözünürlüğüyle güzel bir ekran deneyimi sunuyor. 6 GB RAM ve 128 dahili hafıza depolama özelliği ile üst segment akıllı telefonlar arasında yeterli özelliklere sahip. Pil kapasitesi açısından ise kullanıcılarını üzmeyecek 4500 mAh pil ömrüne sahip olduğunu söyleyebiliriz. Artırılmış ve geliştirilmiş güç modu sayesinde bu telefonla ikinci günü rahatlıkla atlatabilirsiniz. Kamera tarafında dört arka kameraya sahip olan Samsung Galaxy A71, arka tarafında dört kameraya ev sahipliği yapıyor. Bu kameralar 64 megapiksel çözünürlüğe sahiptir. Ön tarafında 32 megapiksel kamera bulunan telefon, kamera açısından da kullanıcılarına üstün bir deneyim sunmayı başarıyor.

Üst segment akıllı telefon tercih edenler için Samsung Galaxy A71 daha uygun bir seçenek olabilir. Ortalama 3500 TL fiyata akıllı telefon satın alabilirsiniz.

Check Also

21 21 Saat Anlamı Nedir ? 21 21 Saat Anlamı Nasıl Yorumlanır ?

21:21 saatinin anlamı nedir ve bu saati nasıl yorumlayabilirsiniz? 21:21 saatinin gizemli ve manevi mesajlarını keşfedin.

Bir yanıt yazın