Abdullah Palaz Kimdir ( Antep Canavarı ) Hayat Hikayesi

Abdullah Palaz kimdir? Doksanlı yıllarda Gaziantep’te yaşadı. Bakış açınıza göre bazıları ona şehir haydutu diyor, bazıları ise şeref kıtası diyor. 48 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 38 farklı cezaevinde yattı. Nazım Hikmet’le aynı hücrede kaldığı bir dönem oldu. İlk cinayetini 12 yaşında işledi ve 15 kişiyi öldürmekten yargılanması sonucu Konya’da hapsedildi. Ramiz Amca ve Tatar Ramazan’ın Abdullah Palaz’dan ilham aldığı biliniyor. Abdullah Palaz’ın kitabı Turhan Temuçin tarafından yazılmıştır.

Lakabını 15 kişinin katili olarak Konya Cezaevi’ne girdiğinde almıştır. Yeni gelen mahkumların sevilmediğini ve korkutulmaları gerektiğini düşünerek Antep’ten gelen 7 arkadaşıyla bir plan yapmış ve bir gece gardiyanlardan aldıkları bıçaklarla diğer mahkumların koğuşlarına baskın yaparak onları yaralamıştır. öldürmeyecek darbelerle Konya’da ilk suçunu işledi. Daha sonra Afyon Cezaevi’ne sürgünü geldi. Orada da ‘parmak sayma’ ile korkutmak için koğuşa baskın düzenlediler ama bu sefer fark vardı. Parmak hesabını biraz kaçırmışlar ve birinin ölümüne neden olmuşlardı. Bir gece zincirlerde tutulduktan sonra sıra Bursa’ya sürgüne geldi. Bunlardan en zoru Bursa oldu. Gittikleri gün arkadaşlarıyla birlikte boğazlarına kadar dışkıyla dolu bir kanalizasyonda kilitli kaldılar. Bu onlar için bir gözdağıydı. Abdullah Palaz’ın boyu 1.90 olduğundan kir koltuk altlarına kadar uzanıyordu ama kısa boylu arkadaşları bile kiri yutmak zorunda kalıyordu. Burada 8 saat tutulduktan sonra üzerlerine biraz su dökülerek koğuşlarına gönderildiler. 3 arkadaşı hayatını kaybetti. Burada onlara yardım eden tek kişi vardı: Nazım Hikmet. Getirdiği suyla biraz temizlenmelerine yardımcı oldu ve sigarasını paylaştı. Daha sonra Abdullah Palaz, Nazım Hikmet’le aynı hücrede kalması halinde başına bela açmayacağına söz verdi ve istediğini aldı.

Check Also

21 21 Saat Anlamı Nedir ? 21 21 Saat Anlamı Nasıl Yorumlanır ?

21:21 saatinin anlamı nedir ve bu saati nasıl yorumlayabilirsiniz? 21:21 saatinin gizemli ve manevi mesajlarını keşfedin.

Bir yanıt yazın