Ağız yaraları hemen hemen her insanda bir sağlık sorunu olabilir. Dudak, damak, diş etleri, yanak içleri, dil ve dilin altındaki mukoza tabakasının hasar görmesi sonucu oluşan ağız yaraları birçok kişi için kabusa dönüşebilir. Ağız yaralarına ne iyi gelir konusunda bitkisel ve ev bazlı çözümler arıyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.
Aloe Vera Jeli ile Ağız Yaralarından Kurtulun
Ağız yaralarına bitkisel çözümler denildiğinde aloe vera ağız ve ağız sağlığı için en iyi çözümlerden biridir. Ağız yaranızın üzerine aloe vera jeli uygulayarak kısa sürede yaralarınızdan kurtulabilirsiniz. Üstelik sürekli yaralarınızın ağrısını aloe vera suyuyla kolaylıkla azaltabilirsiniz.
Kabartma Sodasıyla Ağız Yaralarınızdaki İltihapları Risksiz Azaltın
Ağızdaki yaralar için en geleneksel ve etkili yöntem karbonattır. Bir tutam karbonatın bir bardak su ile karıştırılmasıyla hazırlanan karışımla sürekli gargara yaparak ağzınızdaki lezyonlardan, yaralardan ve uçuklardan kurtulabilirsiniz. Kabartma tozu çözeltisine uygulanabilecek bu yöntemle ağzınızın nefes almasına yardımcı olabilirsiniz.
Ağzınızdaki Lezyonlara Tuzla Veda Edin
Ağız yaraları için en iyi ev ilaçlarından biri tuzlu su ile gargara yapmaktır. Ağızdaki mukoza tabakasına ve bakterilere zarar vermeyen tuzlu su gargarası ile ağzınızı rahatlıkla temizleyebilir, yaralarınızdan kurtulabilirsiniz.
Meyan Kökü Ağzınızdaki Sorunları Derinden Çözecek
Ağız yaraları için en sık kullanılan yöntemlerden biri meyan köküdür. Meyan kökünün mucizevi bitkisel iyileştirici özellikleri sayesinde ağzınızda oluşan birçok uçuğun üstesinden gelebilirsiniz. Ağız yarasına uygulanan meyan kökü sayesinde kısa sürede olumlu sonuçlar göreceksiniz.
Hindistan Cevizi Yağını Krema Dönüştürerek Ağız Sağlığınızı Güçlendirin
Hindistan cevizi yağı ağzınızdaki bakterilere zarar vermeden diğer zararlı organizmaları öldüren etkili bir çözümdür. Evde hazırladığınız kremi susam yağı ve hindistancevizi yağını karıştırarak yaralarınızın üzerine kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Ağız yaralarını iyileştirmenin en etkili yollarından biri olan hindistan cevizi ve susam ceviz yağı ile ağız sağlığınızı güçlendirebilirsiniz.
İbrahim Saraçoğlu’nun Ağız Rinore Tedavisi
Ağız yaralarına ne iyi gelir Saraçoğlu ve tedavisi şöyle. Bir kasede 5 gram yoğurt otunu bir bardak su içerisinde yaklaşık 5 dakika kadar kaynatıp süzün. Bu uygulamadan sonra bu su ile yeterince gargara yapın. Daha sonra ağız yaralarının üzerine 1 çay kaşığı limon sürün ve zararlı mikroorganizmalardan kurtulmak için bekleyin.
Bebeklerde ağız yaralarına ne iyi gelir?
Anneden bebeğe bulaşan mantar vakalarında bebek ağız yaraları sıklıkla görülebilmektedir. Bağışıklık sistemi güçlü olan bebeklerde bu yaralar kendiliğinden iyileşirken, bağışıklık sistemi zayıf olan bebeklerde uzun süre devam edebilir. Ayrıca anne sütüyle beslenen çocuklarda ağız yarası oluşma ihtimali de vardır. Bu gibi durumlarda derhal doktorlara başvurulmalıdır.