Bebek diş çıkarma ayları nedir ?

Bebeklerin diş çıkarma ayları
Bebeklerin süt dişleri belli dönemlerde çıkmaya başlar. Her bebeğin gelişimi farklı olduğundan bebeklerde diş çıkarma ayları farklılık gösterebilir. Genel olarak bakıldığında süt dişlerinin 6 ay sonra çıkması beklenir.

Diş Çıkarma Tablosu

Bebeklerin, özellikle de anne sütüyle beslenen bebeklerin gelişimi daha sağlıklı ilerler. Bu nedenle gelişimini erken tamamlayan bebeklerin altıncı ayda diş çıkardığını görebiliriz. Ancak bu ay diş çıkarmayan bebeklerin sağlık sorunu yaşadığını söylemek doğru olmaz. Diş çıkarma aylarını şu şekilde sıralayabiliriz: 6-8. aylarda üst ön dişler sürmeye başlar. Üst yan dişler 9-11. aylarda çıkar. Üst köpek dişleri 16-20 ayda ortaya çıkar. Üst küçük azı dişleri 12-16. aylarda sürmeye başlar. Bütün bu ay takvimi yukarıda belirtildiği gibidir. Tamamen bebeklerin gelişimi ile ilgilidir.

Bebeklerde Diş Çıkarma Ayları Nasıl Belirlenir?

Bebeklerin diş çıkarma dönemleri hem genetik faktörlerle hem de kendi gelişimleriyle ilgilidir. Ailedeki anne ve babanın diş geçmişi bebeğin diş gelişimi açısından önemli bir faktördür. Bu nedenle net bir görüş belirtmek doğru değildir. Diş çıkarma ayları genel verilere göre ve dünya genelinde bebeklerin gelişimi takip edilerek belirlenmektedir. Bebeklerin süt dişlerinin yaşlarına gelmeden çıkması genel olarak beklenen bir durumdur ve çoğu zaman bu şekilde gerçekleşir.

Check Also

21 21 Saat Anlamı Nedir ? 21 21 Saat Anlamı Nasıl Yorumlanır ?

21:21 saatinin anlamı nedir ve bu saati nasıl yorumlayabilirsiniz? 21:21 saatinin gizemli ve manevi mesajlarını keşfedin.

Bir yanıt yazın