Furacin % 0.2 çözünür pansuman merhemi Dışarıdan uygulanır. Furasin Çözünür Pansuman Merhem
Aktif madde: Her tüpte %0,2 furasin (nitrofurazon) içerir.
Yardımcı maddeler: polietilen glikol 300, polietilen glikol 1000, polietilen glikol 4000
Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu kullanma talimatını dikkatlice okuyunuz çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.
• Bu kullanım kılavuzunu saklayın. Tekrar okumanız gerekebilir.
• Başka sorularınız varsa lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
• Bu ilaç bizzat size reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.
• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.
• Bu talimatta yazılanlara tam olarak uyun. İlacın önerilen dozdan daha yüksek veya daha düşük dozlarını kullanmayınız.
Bu kullanım kılavuzunda:
1. Furacin nedir ve ne için kullanılır?
2. Furacin kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
3. Furacin nasıl kullanılır?
4. Olası yan etkiler nelerdir?
5. Furacin başlıklarının depolanması dahildir.
1. Furacin nedir ve ne için kullanılır?
Furacin cilde uygulanan açık sarı bir merhemdir. Furacin 56 g’lık ambalajlarda mevcuttur. Furacin, cerrahi yaraların enfeksiyondan korunmasında, hassas mikroorganizmaların (mikropların) neden olduğu piyoderma (sivilceli cilt durumu), dermatoz (deri hastalığı) gibi cilt enfeksiyonlarında, kesik, yara, yanık ve ülserlerde (bir tür yara) kullanılır. ciltte), enfeksiyonlar ve otitis eksterna (dış kulak enfeksiyonları). İltihap tedavisinde kullanılır.
2. Furacin Çözünür Pansuman Merhemini kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
Furacin’i aşağıdaki durumlarda kullanmayın:
eğer;
Nitrofurazona veya içeriğindeki diğer maddelere karşı alerjiniz (aşırı duyarlılığınız) varsa.
Furacin Çözünür Pansuman Merhemini aşağıdaki durumlarda dikkatli kullanın:
eğer;
Gıdalara, boyalara, koruyucu maddelere veya herhangi bir ilaca alerjiniz varsa doktorunuza veya eczacınıza bilgi veriniz.
Böbrek yetmezliği vakalarında bu ilacı dikkatli kullanın. Furacin’in içerdiği polietilen glikol, derisiz vücut bölgelerinden emilerek böbrek fonksiyon bozukluklarınızı artırabilir.
Cildinizdeki yanık veya yara iyileşmezse veya kötüleşirse doktorunuza danışın. Cildinizde lokal hassasiyet veya tahriş belirtileri fark ederseniz ilacı kullanmayı bırakın ve doktorunuza bilgi verin. Nadiren, ilaca duyarlı olmayan mantarlar da dahil olmak üzere bir grup mikroorganizma (mikrop) tarafından ciltte kullanılan antibakteriyel ilaçlarla enfeksiyon meydana gelebilir. Böyle bir durum meydana gelirse derhal doktorunuza haber veriniz. Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
Furacin’in yiyecek ve içecek ile kullanılması
Furacin cilde dışarıdan uygulanan bir merhem olduğundan yiyecek ve içeceklerle etkileşime girmez.
Gebelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Furacin’in hamile kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli bilgi yoktur. Ancak hekim tarafından fayda/zarar ilişkisinin iyice değerlendirilmesi şartıyla kullanılmalıdır. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz derhal doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Emzirme
Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Emziriyorsanız furacin kullanmayın.
Araç ve makine kullanımı
furasinin araç veya makine kullanımına herhangi bir etkisi olması muhtemel değildir.
Furacin’in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
Bileşiminde bulunan polietilen glikol, derisiz vücut bölgelerinden emilerek mevcut böbrek rahatsızlığınızı artırabilir.
Diğer ilaçlarla birlikte kullanın
furasinin diğer ilaçlarla bilinen bir etkileşimi yoktur.
Eğer reçeteli veya reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya yakın zamanda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bilgi veriniz.
3. Furacin nasıl kullanılır?
Doğru kullanım ve dozaj/uygulama sıklığı için talimatlar:
Furacini doktorunuzun tavsiye ettiği süre ve miktarda uygulayınız. Furacin, enfeksiyonlu bölgeye, uygulama veya pansuman yöntemine bağlı olarak iyileşme sağlanana kadar günlük veya birkaç günde bir uygulanır. Tedaviye 7-10 gün devam edilmesi tavsiye edilir.
Uygulama yolu ve yöntemi:
furacin cilt yüzeyine harici olarak uygulanır.
Gazlı bez veya spatula ile lezyonların üzerine doğrudan uygulanır. Steril gazlı bez üzerine yayılarak geniş yanık bölgelerine uygulanır. Ameliyat sonrası (ameliyat sonrası) durumlarda furasinin üzerine vazelinli gazlı bez konulması pansumanın yapışmasını önler ve bu sayede pansumanın 5-7 gün açılmadan bırakılması mümkündür. Pansumanı çıkarırken gazlı bezin fizyolojik salinle ıslatılması, çıkarılmasını kolaylaştırır.
Çocuklarda kullanım:
Çocuklarda Furacin kullanımı ve miktarı doktorunuz tarafından belirlenmelidir.
Yaşlılarda kullanım:
Yaşlılarda doz ayarlaması ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Yaşlılarda Furacin Kullanımı
için herhangi bir kısıtlama yoktur.
Özel kullanım durumları
Böbrek veya karaciğer yetmezliği:
Böbrek yetmezliğiniz varsa bunu doktorunuza bildirmelisiniz. Böbrek yetmezliği durumlarında kullanırken dikkatli olun. Furacin’in içerdiği polietilen glikol, derisiz vücut bölgelerinden emilerek böbrek fonksiyon bozukluklarınızı artırabilir.
Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda herhangi bir doz ayarlaması bildirilmemiştir. Furasinin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğu izlenimine sahipseniz doktorunuzla veya eczacınızla konuşunuz. Kullanmanız gerekenden daha fazla furasin kullandıysanız: Furacin’i kullanmanız gerekenden fazlasını kullandıysanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz. Furacin’i kullanmayı unutursanız, unutulan dozları telafi etmek için çift doz uygulamayınız. Furacin uygulamayı unutursanız hatırladığınız anda uygulayınız. Ancak bir sonraki başvuruyu hatırlıyorsanız, kaçırdığınız başvuruyu yapmadan normal başvurunuza devam edin. Furacin tedavisi durdurulduğunda ortaya çıkabilecek etkiler:
Doktorunuza haber vermeden tedavinizi kendiniz sonlandırmayınız.
4. Olası yan etkiler nelerdir?
Furacin’in içerdiği maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler ortaya çıkabilir.
Aşağıdakilerden herhangi biri meydana gelirse furasin kullanmayı bırakın ve derhal doktorunuza haber verin veya size en yakın hastanenin acil servisine gidin: Kontakt dermatit (temaslı cilt hastalığı), Deride döküntü, kaşıntı ve lokal ödem (şişlik) gibi değişen derecelerde reaksiyonlar. derinin süperenfeksiyonu (nitrofurazon) Kullanımına bağlı olarak mevcut enfeksiyon dışında yeni enfeksiyonlar ve ayrıca mantarların ve bazı mikroorganizmaların (pseudomonas dahil) çoğalması. Bunlardan herhangi birine sahipseniz acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanız gerekir. Bu çok ciddi yan etkiler çok nadirdir. Bu kullanma talimatında belirtilmeyen herhangi bir yan etkiyle karşılaşırsanız.
Doktorunuza veya eczacınıza bilgi veriniz.
5. Furasinin Depolanması
Furacin’i ambalajında, çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde saklayınız. 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklayın. Güneş ışığı, floresan ışık, alkali maddeler ve 40°C’nin üzerindeki sıcaklıklarla doğrudan temastan kaçınılmalıdır. Son kullanma tarihine uygun olarak kullanın.
Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra furacin’i kullanmayınız. Çevreyi korumak için kullanılmamış furasini şehir suyuna veya çöpe atmayın. Bu konuda eczacınıza danışınız. Üründe ve/veya ambalajında herhangi bir kusur fark ederseniz furasin kullanmayınız.