Kil, antik çağlardan günümüze en önemli cilt bakım ürünlerinden biridir. Antik çağ kadınlarının ciltlerine ve saçlarına uyguladıkları kil bakım maskeleri, günümüzde kozmetik sektörünün en önemli malzemelerinden biridir. Kil maskesi kullananlar Kilin insan cildi üzerinde ne gibi olumlu etkileri olduğunu çok iyi biliyorlar. Henüz kil maskeleriyle tanışmayan kadınlar kil maskeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor.
Kil Maskesinin Faydaları
Kil hem cilt hem de saç için oldukça faydalıdır. Özellikle cilde uygulanan doğal kil maskeleri birçok fayda sağlar. En iyi bilinen etkilerinden biri ciltteki yağı dengelemesidir. Cildiniz aşırı yağlı ise cildinizde biriken yağı atmak ve yağ dengesini korumak için düzenli aralıklarla kil maskesi yapabilirsiniz. Eğer ten renginiz matlaştıysa ve donuklaştıysa onu canlandırmak ve daha parlak hale getirmek için kullanabilirsiniz. Kil maskesi Cildinizde sürekli sivilce ve siyah nokta oluşumları varsa kil maskesi yardımıyla cildinizi derinlemesine temizleyip ölü hücrelerden kurtulup sivilcelere son verebilirsiniz. Aynı zamanda cildin derinlemesine temizlenmesiyle cildiniz toksinlerden arındırılır, tıkanmış gözenekler açılır ve gözenekler sıkılaşır. Kil maskesi cildiniz için çok iyi bir uyarıcıdır. Cilt yüzeyindeki kan dolaşımını artırarak cilt hücrelerinin hızla yenilenmesine neden olur. Cildi onarıcı özelliğe sahip olan kil maskesi sayesinde düzenli olarak hücre yenilenmesine uğrayan cildiniz yaşlanma ve kırışma belirtilerini çok daha geç gösterecektir. Tüm cilt tiplerini besleyen kil maskeleri, zamanla daha yumuşak ve pamuksu bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır. Eğer cildinizde güneş lekeleri ya da sivilcelerden kaynaklanan lekeler varsa düzenli olarak kil maskesi kullanarak bu lekelerden kurtulma şansınız olacaktır.
Kil Maskesi Kullanımı
Kil maskesi kullananlar Bazı farklı yöntemler kullanır. Bu yöntemler arasında en bilinen ve en çok tercih edilen doğal yöntem kil ve maden suyunun karıştırılarak cilde uygulanmasıdır. Cilt tiplerine ve yaşanan cilt sorunlarına göre kil maskeleri hazırlanırken papatya suyu, zeytinyağı, bal, süt, limon gibi doğal ürünlerden de yararlanılıyor.