Muhabbet Kuşları Nasıl Çiftleşir? Çiftleşme Belirtileri

Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir?; Muhabbet kuşları empatileri, seslendirmeleri ve şaşırtıcı renk çeşitleriyle hem eğlenceli hem de tatlı, dost canlısı bir evcil hayvandır. Tüm canlılar gibi onların da nesillerini devam ettirebilmeleri için üremeleri gerekmektedir. Bunun için belli bir zamana ve aya ulaşmak gerekiyor. 68 ayda erginliğe ulaşan muhabbet kuşları bu dönemden sonra ortalama 8-10 yıl ömürle çiftleşme yeteneğine sahip olurlar.

Muhabbet kuşunu eş yapan nedir?

Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir? Konunun en önemli detayları şu şekildedir: Yetişkin muhabbet kuşlarının çiftleşme istekleri genel olarak; Doğru beslenme Güneş ışığının uyarılması (dişi için şart değil) Rahat ortam (sabit alanlı, göz hizasının üzerinde sabitlenmiş sessiz ortam) 25-28 derece sıcaklık Böyle bir ortam mevcutsa muhabbet kuşu dostu yuvalama kutusu kurulmalıdır. kafes. Muhabbet kuşunuz varsa, muhabbet kuşu çiftleşme bilgileri sayesinde Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir? Onunla ilgili bu bilgileri öğrenerek ne zaman çiftleştiğini anlayabilirsiniz. Dişi ve erkek varsa çiftleşme dönemlerinde doğru ortamı hazırlayarak bunu sağlayabilirsiniz. Ancak bunun için doğru ortamın ve koşulların sağlanması çok önemlidir. Muhabbet kuşunun çiftleşebilmesi için yavrulama aşamasını tamamlayıp yetişkin bir kuşa dönüşmesini beklemek gerekir. Dişi muhabbet kuşları ortalama 8 ayda erginliğe ulaşırken, erkek muhabbet kuşları ortalama 6 ayda erginliğe ulaşır. Bu aylarda çiftleşme gerçekleşebilir. Ne yazık ki kediler gibi muhabbet kuşlarının da çiftleşme dönemi bilinmemektedir. Yılın belirli zamanlarında çiftleşebilmeleri söz konusu değil. Ancak belli bir aya ulaşıp yetişkin bir kuş haline gelip olgunluğa ulaştıklarında, muhabbet kuşu için doğru ve istenilen ortam sağlanırsa bu kuşun çiftleşmesi de mümkündür. Muhabbet kuşunun çiftleşmesi gündüz gerçekleşir. Erkek muhabbet kuşları özellikle güneş ışığı tarafından uyarılır. İlkbahar, yaz, sonbahar ve hatta kış aylarında heyecan yaratabilir. Bu nedenle muhabbet kuşlarının çiftleşmesi için belli bir süre vardır. Güneş ışığı erkek muhabbet kuşlarını uyarmak için yeterlidir. Ancak kadınlar için bu bir kriter değildir. Ayrıca dişi muhabbet kuşları tüm muhabbet kuşlarını eş olarak görmezler. Dolayısıyla erkek-dişi uyumu muhabbet kuşlarının çiftleşme durumunu etkileyen faktörlerden biridir. Erkek muhabbet kuşu gün boyu güneş ışığıyla uyarılsa da çiftleşme ancak dişi muhabbet kuşu erkekle iyi geçinirse gerçekleşir. Bu nedenle erkeklik ve kadınlık arasındaki uyum son derece önemlidir. Çiftleşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dişiler karar verir. Yani dişinin erkekle iyi geçinmesiyle heyecanlanan erkek muhabbet kuşları ile çiftleşme gerçekleşir.
Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir?Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir?

Muhabbet Kuşlarında Çiftleşme Arzusu

Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir; Muhabbet kuşları çiftleşme isteklerini farklı şekillerde ifade ederler. Bu nedenle erkek ve dişi muhabbet kuşları farklı şekilde flört eder. Dişi muhabbet kuşunun çiftleşme isteğine karşılık olarak erkekle flört etmek ve seks yapmak olarak tanımlayabiliriz. Sürekli konuşma eğilimindedir, ona doğru sürünerek gagasını onunkine sürtmektedir. Erkek muhabbet kuşları, dişileri baştan çıkarmak için sürekli taklit ederler. Kanatlarını açar ve yanınızda uçmaya devam eder. Bu onun çiftleşme arzusunun bir işaretidir. Erkek muhabbet kuşları çok çabuk çiftleşme isteği gösterirler. Ayrıca vücut ısıları da normalden yüksektir. Erkek muhabbet kuşlarının kalp atışları normalden daha hızlı atar. Ancak muhabbet kuşu sahipleri bunu bilmeyebilir. İnsanlar çiftleşmek isteyen erkek muhabbet kuşlarını gözbebeklerine bakarak kolaylıkla tanıyabilirler. Bu dönemde gözbebeği oldukça küçülür. Bu, çiftleşmeye hazır olduğu en belirgin aşamadır.

Dişi Muhabbet Kuşlarının Çiftleşmeye Hazırlanması

Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir; Erkek ve dişi muhabbet kuşlarının uyumlu bulunması durumunda kafese folluk kutusu eklenmelidir. Yuvalarda çiftleşme eğilimindedirler. Bu kuşlar, etrafta kimsenin olmadığı ve sık sık rahatsız edilmediği sessiz, güneşli bir yere yerleştirildiklerinde kafeslerde de çiftleşebilirler. Yumurtlama dönemi için yuvanın olması şarttır. Muhabbet kuşları hazır olduklarında bile yumurtlamayacakları için, yumurtlayacakları ve kuluçkalayacak sessiz ve güvenilir bir yer bulmadıkları sürece bu çiftleşme gerçekleşmeyecektir.

Muhabbet Kuşlarının Çiftleşme Zamanları ve Sınırları

Muhabbet kuşları genellikle yılda bir kez yumurtaları kuluçkaya yatırır. Gerekli koşullar sağlandığında yılda bir kez yumurtaların üremesine ve kuluçkalanmasına izin verilir. Ancak muhabbet kuşu yetiştiricileri tek bir çiftleşme sunmazlar. Çünkü yılın her mevsiminde bunu yapıyorlar; Muhabbet kuşları yılda dört defaya kadar çiftleşir ve yumurtalarını dört defaya kadar kuluçkaya yatırır. Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir? Ancak yetişkin muhabbet kuşlarının ancak sağlıklı koşullar altında ve gerekli ortam sağlandığında bir kez çiftleşmeleri gerekebilir. Çiftleşme mevsimi genellikle bir hafta sürer. Yumurtlamadan kuluçkaya kadar geçen süre 20 gün sürer. Dolayısıyla bu sürecin tamamlanması ve yumurtaların çatlaması bir ayı bulabilir.

Muhabbet kuşlarında çiftleşme

Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir; Erkek muhabbet kuşları gün, hafta veya ay boyunca dişilere göre daha sabırsız olup, dişinin dikkatini çekmek için fırsatlar ararlar ve son derece ilginç davranışlar sergileyebilirler. Erkek muhabbet kuşlarının kafeste çan çaldığını, dişiye ulaşmaya çalıştığını, gagasıyla dişinin omzuna dokunduğunu, dişinin kuyruğunu gözlerine doğru kırpıştırdığını yani amacına ulaşmak için her şeyi denediğini görebilirsiniz. Ayrıca erkek muhabbet kuşunun yaptığı her harekette çok heyecanlandığı için yerinde duramadığını da görebilirsiniz. Erkek muhabbet kuşu tüm bu mücadelelerin sonucunu birkaç gün sonra alacaktır. Dişi muhabbet kuşu çiftleşmeye hazırsa başını geriye doğru uzatır ve kuyruğunu yana doğru kaldırır. Bunun üzerine uzun zamandır bu anı bekleyen erkek muhabbet kuşu mesajı anlayıp dişinin üzerine tırmanır ve saniyeler içinde çiftleşme gerçekleşir.
Muhabbet kuşlarının nasıl çiftleştiği konusunda Çiftleşme tomurcuklanma döneminde yılda 56 kez gerçekleşebilir. Ev ortamında sıcaklık 20 derecenin altına düşmediğinden mevsim ne olursa olsun çiftleşme beklenebilir. Muhabbet kuşları çiftleştiğinde ortalama 5-6 yavru üretebilirler. Bazı çiftlerde bu sayı 10-12’ye kadar çıkabilmektedir. Yumurtaların sağlıklı yavru muhabbet kuşlarına dönüşmesi için erkeğin onları döllemesi gerekir. Aksi taktirde boş yumurtalar çıkacaktır. Çiftleşme sonrasında muhabbet kuşları oldukça sessiz bir ortamda bırakılmalı, yumurtlayıp bırakmadıkları sürekli kontrol edilmemelidir. Ebeveyn kuş genellikle baba kuşu besler. Nadiren de olsa bunun gerçekleşmediği durumlarda, anne kuşun besinini zaman zaman takviye etmek önemlidir. Kuluçka süresi 18-21 gündür. İlk yumurta muayenesi yumurtalar açıldıktan sonraki 6. veya 7. günde yapılır. Muayene için yumurtayı ışığın önüne yavaşça tutarak veya yumurta fenerini tutarak görsel olarak kontrol etmelisiniz. Yakından baktığınızda yumurtaların pembe olduğunu ve çıkıntılara sahip olduğunu görürseniz, yumurtaların dolu olma ihtimali yüksektir. Yumurta boşsa yakalanıp atılmalıdır. Bu sayede anne kuş gereksiz yorgunluktan kurtulmuş olacaktır.

Kuş Yumurtası İncelemesi

Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir? Ve bir rutini var mı diye merak edenler için söylenebilecek bir şey daha; Ortalama yetişkin muhabbet kuşunun aktif çiftleşme süresi 5 yıldır. Ancak muhabbet kuşunun yumurtlama yerinin bazen boş olması da mümkündür. Bunun birçok nedeni olabilir. Beslenme eksiklikleri olgun bir yumurtanın salınmasının bir nedenidir. Kötü barınma koşulları muhabbet kuşlarının yumurtalarını bırakmasına neden olabilir. Yumurtlama döneminde muhabbet kuşları kendi yumurtalarını yiyebilirler. Bu çok yaygın bir durumdur.

Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir? Özellikle yumurtlama döneminde yeterli kalsiyumu alamayan muhabbet kuşları yumurtalarını yeme eğiliminde olabilirler. Ayrıca uygun olmayan kuluçka koşulları da muhabbet kuşlarının yumurtalarını yemesine neden olur. Kuluçka döneminde muhabbet kuşları asla rahatsız edilmemelidir, eğer kuluçka sırasında rahatsız edilirlerse yumurtalarını yemelerine sebep olur. Nadir de olsa bazı dişi muhabbet kuşları da psikolojik açıdan olumsuz olabiliyor. Agresif ve huysuz muhabbet kuşları bazen bu nedenle yumurtalarını yiyebilirler.

Check Also

21 21 Saat Anlamı Nedir ? 21 21 Saat Anlamı Nasıl Yorumlanır ?

21:21 saatinin anlamı nedir ve bu saati nasıl yorumlayabilirsiniz? 21:21 saatinin gizemli ve manevi mesajlarını keşfedin.

Bir yanıt yazın