Sürücü Belgesi Vakıf Payı Nereye Yatırılır?

Ehliyet Vakıf Payı Nereye Yatırılır? sorusu özellikle yeni ehliyet almış ve cevabını bilmek isteyen kişilerin en çok sorduğu soruların başında geliyor. Ayrıca halihazırda ehliyet sahibi olan ve ehliyetini yenileme gibi yükseltme işlemi yapan kişiler de ehliyetlerine ilişkin vakıf paylarını görevli kurumlara yatırabilirler. Bu vakıf payını toplayan birçok banka kurumunun yanı sıra başka tahsilat noktaları da bulunmaktadır. Zamanında aldığınız ve gecikmeden yatırmak istediğiniz vakıf paylarını sizden nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla da ödeyebilirsiniz. Bu sayede ödeme seçeneklerinden faydalanırsınız.
Ehliyet Vakıf Payını Toplayan Kurumlar Nelerdir?

Ehliyet vakıf payı, bağış niteliği taşımayan ve 4662 sayılı kanun gereğince Karayolları Trafik Kanunu gereğince Türk Emniyet Güçlerini Güçlendirme Vakfı’na yatırılan meblağdır. 2918. Farklı banka ve finans kuruluşlarını seçerek bu payı buraya yatırabilirsiniz. Bu kuruluşlar aşağıdaki gibidir. Kuveyt Türk Garanti Bankası Türkiye Ziraat Bankası Denizbank Albaraka Türk Halk Bankası Ziraat Katılım Bankası Vakıflar Bankası Kuveyt Türk Katılım Bankası Şekerbank ING Bankası, vakıf hisselerini vakfa yatırabileceğiniz finans kuruluşları arasındadır. Tahsilat hem nakit hem de banka havalesi yoluyla yapılabilir.

Vakıf Payını Yatırmak İçin Ehliyet İşlemleri Nelerdir?
Vakıf payı, ehliyet aldığınızda veya başka bir ehliyet hizmetiyle bağlantılı olarak yatırılan paradır. Bu para vakıf hizmet bedeli olarak finans kuruluşlarına yatırılıyor. Vakıf parası bankalar tarafından sadece ehliyet yenilemek veya yeni ehliyet almak için değil, harç gibi ödemeler için de toplanıyor. Vakıf payının hangi durumlarda gerekli yerlere yatırılması gerektiğini yazacağız. Bu tür durumlar aşağıdaki gibidir. Eski tip ve eski ehliyetinizi yenilerken, ehliyet yenileme parasına ek olarak vakfa hisse olarak para yatırmanız gerekmektedir. İlk defa ehliyet alıyorsanız Türk Polis Teşkilatı ve Dayanışma Kurumuna vakıf payı ödersiniz. Yeni tür ehliyet aldıysanız ve bu belgenin yenilenmek üzere değiştirilmesini istiyorsanız vakıf payını tahsil bankalarına yatırmanız gerekmektedir. Vakıf hissesi parasını bizzat bankalara giderek yatırabileceğiniz gibi internet bankacılığı aracılığıyla da online olarak yatırabilirsiniz. Bankalar ehliyet sahiplerine bu emanet parasını yatırmaları için ödeme seçenekleri sunuyor. Hangi ödeme seçeneği size uygunsa onu yatırabilirsiniz.

Check Also

21 21 Saat Anlamı Nedir ? 21 21 Saat Anlamı Nasıl Yorumlanır ?

21:21 saatinin anlamı nedir ve bu saati nasıl yorumlayabilirsiniz? 21:21 saatinin gizemli ve manevi mesajlarını keşfedin.

Bir yanıt yazın